Methods

Acupuncture

Acupuncture uses thin sterile needles to clear blockages in the body and direct Qi.

Met een behandeling streef ik ernaar om bestaande blokkades in Qi en lichaam op te heffen, omdat zij zowel oorzaak als gevolg van jouw disbalans zijn.

During a treatment, several acupuncture points are pricked, which is usually experienced as relaxing.

Daarnaast maak ik vaak gebruik van de moxa-lamp of moxa-cones: moxa is gedroogde bijvoetkruid wat een verwarmend effect heeft in het lijf en zorgt voor de stroming en heractivatie van Qi. Dit verwarmende effect zorgt mede voor een ontspannen gevoel.

Bodywork

In addition to acupuncture, I use bodywork in my sessions. I offer this from the view that a modern Western body holds a lot of stagnation.

You can literally and figuratively pierce something with needles, but sometimes it is necessary to experience for yourself where the stagnation is, how it feels and what it does to you. Op die manier ervaar je zelf de wijsheid van jouw lichaam en leer je naar haar luisteren. 

Daarom werk ik met jouw lichaam op de bank. Tijdens lichaamswerk gebruik ik technieken vanuit ademwerk en intuïtief bewegen. Ook kan ik andere hulpmiddelen gebruiken, zoals guasha en cupping.

Guasha is een oude techniek waarbij je met een jade- of rozenkwartssteen gestagneerde energie uit het lichaam schraapt. Bij cupping gebruik ik plastic of glazen cups die vacuum zuigen. Beiden helpen goed bij fysieke klachten van de schouders, rug en nek. 

Ik raad van harte iedereen aan zich te laten behandelen door Karen. Naast dat zij haar vak verstaat en secuur te werk gaat vond ik het enorm verrijkend haar gouden handen te voelen, handen die bruisen van levensenergie. Je voelt haar aanwezigheid en ze gaat met passie en een enorm sterk ontwikkelde intuïtie te werk.
Amanda

Vijf Elementen Coaching

De afgelopen jaren ben ik enorm gefascineerd geraakt door de leer van de Vijf Elementen. Deze leer is gebaseerd op het Taoïsme. Dit gedachtegoed stelt dat alles in de natuur energie is, en dat deze energie zich voortbeweegt in een flow van Yang (actie) en Yin (rust). Om dit te bereiken maakt de natuur gebruik van vijf energiebewegingen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

Dit principe van actie, rust en de elementen, vinden wij ook terug in ons lijf en in de samenleving. Veel van de hedendaagse problematieken op micro en macro niveau komen door een disbalans van Yin en Yang.

Tijdens de Vijf Elementen Coaching kijken we samen naar de disbalansen in jouw leven en patronen: beweeg jij door alle elementen heen? Ben je altijd druk en vol nieuwe ideëen, maar heb je moeite met ontspanning? Of ben je iemand die veel maalt en piekert, met weinig zelfvertrouwen en veel schaamte?

Door middel van kennisgeving, dialoog en eventueel een acupunctuursessie, begeleid ik je door jouw hulpvraag heen. 

Ceremonies

In maart 2024 start de reeks De Alchemie van jouw Natuur – seizoensgebonden ceremonies vol Chinese geneeskunst, yin yoga en emotioneel bevrijdende oefeningen. Centraal staan de Vijf Elementen en het leven van jouw Legende (ziel). Eens per seizoen komen we een dag samen en leren we één Element beter kennen.
Deze kennismaking gaat via workshops, Yin Yoga en emotioneel bevrijdende oefeningen. Het delen van de kennis en kunde is voor mij een belangrijke methode. Het is immers de mens zelf die zijn eigen beste medicijn bezit.

Naast de ceremonies geef ik af en toe ook yogales. Sinds september 2023 ben ik Yin Yoga docent en aangesloten bij Yoga Alliance. Het volgen van deze opleiding is een waardevolle aansluiting voor mijn praktijk.

Veel mensen hebben namelijk een disbalans in hun Yin – vaak heeft men te weinig rust. Dit is logisch: we zijn altijd druk, op de hielen gezeten door een deadline of allerlei afspraken. Echt rusten, stilzitten en mediteren vinden we moeilijk. Yin Yoga kan daarbij helpen.